-Delfiol D.J., Oliveira-Filho J.P., Casalecchi F.L., Kievitsbosch T., Hussni C.A., Riet-Correa F., Araujo-Jr J.P. & Borges A.S. (2012) Equine poisoning by coffee husk (Coffea arabica L.). BMC Vet Res 8(4), 1-8
-Dolder L.K. (2013) Methylxanthines. In: Small animal toxicology, 3rd edition. M.E. Peterson M.E. & P.A. Talcott (Eds.), W.B. Saunders Company, Philadelphia, pp. 647-652
-Ooms T.G., Khan S.A. & Means C. (2001) Suspected caffeine and ephedrine toxicosis resulting from ingestion of an herbal supplement containing guarana and ma huang in dogs: 47 cases (1997-1999). J Am Vet Med Assoc 218(2), 225-229
-PubChem (2016) pubchem.ncbi.nlm.nih.gov
-Tawde S.N., Puschner B., Albin T., Stump S. & Poppenga R.H. (2012) Death by caffeine: presumptive malicious poisoning of a dog by incorporation in ground meat. J Med Toxicol 8(4), 436-440
-Teuscher E. & Lindequist U. (2010) Biogene Gifte. 3. Auflage. Wissenschaftliche Verlagsgesellschaft mbH, Stuttgart, pp. 671-674
 
©2021 - Institut für Veterinärpharmakologie und ‑toxikologie, Winterthurerstrasse 260, 8057 Zürich, Schweiz
Es kann keinerlei Haftung für Ansprüche übernommen werden, die aus dieser Webseite erwachsen könnten.